Beleggen in Zilver American Eagle

Iedere belegger zal voorkeuren hebben als het aankomt op het beleggen in zilver of in goud. Deze voorkeuren kunnen persoonlijk van aard zijn maar kunnen ook gewoon te maken hebben met voor of nadelen van een bepaalde munt of zilver en goud. Beleggen in American Eagle munten van zilver biedt ook zo haar voor en nadelen waar u rekening mee moet houden.

Door middel van de zilver American Eagle beleggen zal u als voordeel opleveren dat u kunt profiteren van de koersstijgingen die zilver op kan leveren. Het echter niet zeker dat dit ook zal gebeuren omdat u natuurlijk afhankelijk bent van de ontwikkeling van een koers die vastgesteld wordt aan de hand van de handel op de grondstoffenbeurs in New York. Daar hebt u als belegger geen enkele invloed op omdat de handel daar wordt gedaan door grote constitutionele beleggers, centrale banken en andere grote beleggers. Beleggen in zilver American Eagle munten is ook heel andere koek omdat op de internationale grondstoffen beurs gehandeld wordt in grote zilverbaren en niet in de vorm van munten zoals u dat overweegt te doen. U bent dus overgeleverd aan wat de handelaren op deze beurs doen bij het investeren in zilver American Eagle munten. Toch hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn, de handelaren aan deze beurs willen natuurlijk net zoals u winst maken en als hun dat lukt dan kan het u ook lukken. Het beleggen in zilver American Eagle munten is dan ook een goede optie als u wilt profiteren van het feit dat de koers van zilver de laatste jaren is achtergebleven bij de ontwikkeling van de koers van goud.

Hierbij dient echter wel opgemerkt te worden dat het feit dat de koers van zilver is achter gebleven bij de ontwikkeling van de goudkoers niet zegt dat de zilverkoers ook daadwerkelijk omhoog zal gaan. Bij het aanschaffen van de zilver American Eagle als belegging kan niemand u daar garantie voor geven en het kan dus ook zo zijn dat de goudkoers naar beneden gaat in plaats van dat de zilverkoers omhoog gaat. Dit zijn nu eenmaal de risico’s die aan het beleggen in edelmetaal zitten en het is dan een nadeel dat u geen invloed hebt op de koersen. Toch kunt u door middel van beleggen in zilver American Eagle munten een mooie winst behalen door uw aankopen op het juiste moment te doen. U zult dus, om het heel simpel te stellen, uw aankopen moeten doen op het moment dat de koers wat lager is en uw verkopen plannen als de koers hoger is. Daarbij dient u er wel rekening mee te moeten houden dat u alle kosten die met het in de zilver American Eagle beleggen zijn gemoeid ook terug moet verdienen met de winst die u gaat maken.

Bovendien hebt u als particuliere belegger ook nog te maken met het BTW spook dat rondwaard als u in zilver wilt gaan beleggen. Beleggen in American Eagle munten van goud zal volledig BTW vrij gebeuren terwijl u bij de aanschaf van zilveren munten BTW dient te betalen over de door de dealer gemaakte marge. Investeren in zilver American Eagle munten betekend dat u dus meer winst moet maken om quitte te draaien.
Toch is het heel goed mogelijk om door middel van beleggen in zilver American Eagle munten een mooie winst te maken. De stijging van de koers van zilver is zoals gezegd achtergebleven bij de ontwikkeling van de koers van goud dus de kans is groot dat deze achterstand wordt ingehaald als meer beleggers overstappen op zilver nu er bij de ontwikkeling van de goudkoers een zekere nivellering op treed. De zilver American Eagle als belegging wordt dan ook de laatste jaren steeds vaker gekozen en dit geld ook voor andere munten zoals de zilver Koala of Maple Leaf. De zilver American Eagle kopen is daardoor dan ook een belegging waarin u niet alleen staat en er worden record aantallen munten verkocht. Dat het belegen in zilver American Eagle munten zoveel wordt gedaan heeft ook invloed op andere zilveren munten waar ook steeds meer van worden verkocht.

Als u als belegger de dor u aangekochte munten thuis wilt bewaren zult u wel op moeten letten dat u daarvoor een veilige opslag hebt die ook groot genoeg is. Vanwege de veel lagere prijs zult u immers bij het beleggen in American Eagle munten van zilver veel meer munten in uw bezit krijgen dan bij de gouden American Eagle kopen. Als u dit onderdeel van het investeren in zilver American Eagle munten voorziet dan staat op de ontwikkeling van de zilverkoers na, niets het behalen van een mooie beleggingswinst in de weg.