Waarde Zilver American Eagle

Als u wilt gaan beleggen in zilver door middel van American Eagle munten zult u natuurlijk wel moeten weten welke zilver waarde American Eagle munten hebben. Hierbij kunt u een verschil maken tussen de werkelijke waarde van het zilver dat in de munten verwerkt zit en de waarde die u zult moeten betalen op het moment van aankoop, de zogenaamde beleggingswaarde.

Dat de zilver American Eagle waarde hierdoor eigenlijk uit twee bedragen bestaat heeft te maken met het feit dat u niet alleen moet betalen voor een hoeveelheid zilver maar ook BTW af moet dragen. Daarnaast zal er ook een bedrag betaald moeten worden aan kosten, deze kosten bestaan uit kosten die gemaakt zijn om het zilver American Eagle kopen voor u mogelijk te maken. Denk hierbij aan de vervoerskosten van Amerika naar Nederland en veel van dat soort kosten. Daarnaast wordt de waarde zilver American Eagle in de winkel ook bepaald door de opslag van de winkel zelf die dient om de kosten die door de winkel gemaakt zijn te dekken en de winst van de winkel. Het is juist deze laatste kostenpost die u als particulier de das om kan doen als u denkt snel een leuke winst te behalen. De beleggingswaarde American Eagle wordt namelijk stevig in de weg gezeten door de BTW die over de marge van de dealer in rekening gebracht moet worden. Doordat u als particuliere belegger de BTW niet terug kunt vorderen zult u deze met de winstmarge op de waarde zilver American Eagle terug moeten verdienen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de winst daardoor bij voorbaat onder druk staat maar het is heel goed mogelijk om de betaalde BTW terug te verdienen.

De situatie is altijd nog beter dan bij het beleggen in zilverbaren waar u BTW betaald over de hele waarde van het zilver. Het gewicht zilver American Eagle doet er bij de aanschaf van deze munten dus alleen indirect toe omdat u alleen BTW betaald over de marge van de dealer al is die natuurlijk afhankelijk van het aantal munten dat u aanschaft en daarmee dus ook van het gewicht van het aan te schaffen zilver. Toch zal voor een bepaalde waarde zilver American Eagle kopen en dan vooral de marge die u moet betalen en de te betalen BTW die daar van af hangt, beïnvloed kunnen worden door slim zaken te doen. Veel dealers zullen vaak een aantrekkelijke regeling willen treffen en een deel van hun marge laten varen als u een hoger zilver American Eagle waarde aanschaft. Een dealer wil natuurlijk ook graag grotere aantallen verkopen en wil daarvoor graag een stukje marge laten vallen. Een dealer zal zich dan afvragen wat is zilver American Eagle waard als ze niet verkocht worden en zal dan eieren voor z’n geld kiezen door een overeenkomst te sluiten op basis van een lagere marge. Dit is overigens een praktijk die u niet alleen bij de waarde zilver American Eagle toe kunt passen maar die u bij alle zilveren munten zoals de zilver Lunar toe kunt passen.

Het mag natuurlijk duidelijk zijn dat de waarde die aan de zilveren munten toegekend wordt afhankelijk is van het gewicht zilver American Eagle. Dit gaat dan alleen maar over de waarde van het zilver zelf waarbij u de zilverkoers kunt hanteren als leidraad. Daarnaast zal er natuurlijk het een en ander bovenop gezet worden om het mogelijk te maken om de munten aan u aan te kunnen bieden. De zilver waarde American Eagle doet er echter nog wel degelijk toe omdat dit nog altijd geld als basis voor de verkoop prijs die door de verschillende dealers gehanteerd wordt. Omdat er dus gerekend wordt met een bepaalde marge aan kosten bovenop de koers van zilver zal de verkoop prijs dus mee fluctueren met de schommelingen van de zilverkoers. De waarde zilver American Eagle munten hebben zal daarmee dus afhangen van de koers van zilver waardoor u altijd een eerlijke prijs betaald. Dat u door het aanschaffen van munten nog steeds meer betaald dan bij het aanschaffen van zilverbaren heeft te maken met het feit dat aan zilveren munten meer kosten verbonden zitten dan aan zilverbaren. De beleggingswaarde American Eagle munten zult u dan ook kunnen vergelijken met de beleggingswaarde van zilverbaren. Omdat u echter veel meer BTW betaald bij het aanschaffen van zilverbaren is dit dus voor particuliere beleggers niet interessant. Op de vraag wat is zilver American Eagle waard kunt u dus antwoorden dat dit af hangt van de winst die u uiteindelijk zult gaan maken want dat zal bepalen of u uw investering terug gaat verdienen.