Zilver American Eagle Kopen

Dat er de laatste jaren zeer veel aandacht is geweest voor het beleggen in goud neemt niet weg dat ook het beleggen in zilver kan bijzonder winstgevend kan zijn. Een American Eagle kopen die van zilver gemaakt is blijkt voor veel mensen een hele goede manier om in zilver te gaan beleggen. Dat deze beleggingen ook het een en ander op kunnen leveren mag wel duidelijk zijn als u zich er in verdiept.

Bij het beleggingsmiddelen kopen zilver American Eagle munten uitzoeken is een hele goede en populaire manier om te beleggen in puur zilver. Dat u niet de enige bent die hier voor kiest mag wel blijken als u de aantallen ziet die van deze munten geslagen worden. Ruim veertig miljoen exemplaren zijn alleen al in 2001 geslagen en dat is veel meer dan welke andere zilveren munten ook. Dat het zilver American Eagle kopen zo populair is heeft voor een belangrijk deel te maken met het feit dat veel Amerikanen zelf door middel van deze munten in zilver beleggen. Daarnaast zal een belangrijk deel van de productie die geƫxporteerd wordt naar andere landen waaronder Nederland. Toch is het beleggen in zilver American Eagle munten niet de enige mogelijkheid die u hebt als belegger. Er staan u bij het zilver munten kopen nog een aantal ander opties ter beschikking waaronder bijvoorbeeld het aanschaffen van de zilver Lunar of Koala, om er maar een paar te nomen. Voor veel mensen zal het echter tot de verbeelding spreken om in staat te zijn tot het zilver American Eagle kopen omdat Amerika toch symbool staat voor kapitalisme, beleggen en vooral rijkdom.

Het mag duidelijk zijn dat zilver kopen niet automatisch een mooie winst uit uw beleggingen op zal leveren. U belegd immers in een edelmetaal waarvan de prijs die u moet betalen wordt vastgesteld aan de hand van de koers van zilver. De zilverkoers wordt vastgesteld door de handel in zilver op de internationale grondstoffenbeurs in New York en daar hebt u als particuliere belegger dus geen invloed op. U bent dus bij het zilver American Eagle kopen afhankelijk van de zilverkoers die bepaald wordt door de handel in hele grote hoeveelheden zilver die in schril contrast staan tot de hoeveelheid die u aan wilt schaffen. Hier komt ook nog bij de u te maken hebt met de BTW die de handelaren op de beurs geen parten speelt. Bij een zilver Eagle kopen zult u BTW moeten betalen over de marge die de handelaar in rekening brengt bij de verkoop van deze zilveren beleggingsmunten. Dit is door de Nederlandse wetgever zo vastgesteld en dit is een andere regeling dan bij het kopen van zilverbaren waar BTW betaald moet worden over het hele aankoop bedrag van het zilver. Het kopen van zilver American Eagle munten is daarmee voor particulieren voordeliger dan de aanschaf van baren en voor bedrijven is dit net andersom omdat bedrijven de BTW terug kunnen vorderen. Dit heeft weer te maken met het feit dat u bij een zilver American Eagle kopen meer betaald per gram zilver dan bij de aanschaf van zilverbaren omdat de prijs van het maken, het naar Nederland halen van de munten en de marge van de dealer de prijs opjagen.

Een American Eagle kopen kan desondanks wel een buitengewoon goede belegging zijn. Dit komt omdat de ontwikkeling van de koers van zilver de laatste jaren achter is gebleven bij de ontwikkeling van de goudkoers. Dit heeft er voor gezorgd dat de waarde zilver American Eagle dus achter is gebleven in vergelijking met die van goud. De gouden American Eagle is echter wel voor veel beleggers een veel gekozen munt gebleken en een zilver American Eagle kopen werd vaak niet als optie gezien omdat de prijs van zilver veel lager is. Eigenlijk is dit vreemd want er is natuurlijk niets mis mee om voor een bepaald bedrag in zilver te beleggen en daarmee kans te maken op het behalen van een mooie beleggingswinst. Voor duizend euro zilver kopen en tien procent winst maken zal u immers ook gewoon honderd euro opleveren. Het komt dan ook erg vaak voor dat er bij het zilver munten kopen veel exemplaren besteld worden en sommige munten worden zelfs per kilo aangeboden. Daarmee zal u door veel dealers de mogelijkheden geboden worden om te beleggen in zilver op de manier die bij u past. Ook bij de dealer die u op deze pagina aan treft kunt u een zilver Eagle kopen om daarmee te beleggen in zilver en de winst te behalen waar u naar op zoek bent.