Zilver Koala

Zoals veel andere landen heeft ook Australië een eigen serie munten die speciaal voor beleggers geslagen worden. De zilver Koala is daar een voorbeeld van en deze beleggingsmunt biedt u als belegger veel mogelijkheden om in grotere of in kleinere hoeveelheden te beleggen.

Anders dan bij de zilver American Eagle en andere zilveren munten die alleen in een gewicht van 1 ounce geslagen worden, heeft de Australian Mint er voor gekozen om voor de Koala zilver van verschillende gewichten te gebruiken. Het muntenprogramma van de Koala is dan ook een stuk uitgebreider dan van andere zilveren munten en u hebt de keuze vier verschillende uitvoeringen. Waar u bij de zilver American Eagle kopen altijd een groter aantal munten aan moet schaffen om een kilo bij elkaar te krijgen, is dit bij de zilver Koala niet nodig. Deze Australische beleggingsmunt is in het grootste formaat als één munt van een kilo beschikbaar. De reden hiervoor is dat de waarde van zilver in vergelijking tot goud erg laag is, om voor grotere beleggers de mogelijkheid van het beleggen in zilver eenvoudig te houden worden de munten in meerdere gewichten aangeboden. Een andere grootte zilver Koala zal u dan ook een ander gewicht opleveren en daar hangt dan weer een ander prijskaartje aan. Het mag duidelijk zijn dat deze manier van werken zo haar voordelen op zal leveren voor beleggers die er voor kunnen kiezen om grotere bedragen door middel van één munt te beleggen. Een zilver Koala kopen kan daarnaast ook een hoge mate van flexibiliteit opleveren door juist meerdere kleinere gewichten aan te schaffen.

De flexibiliteit die geboden wordt door meerdere verschillende gewichten binnen hetzelfde programma aan te bieden zult u ook terug zien bij de vele gouden munten die aangeboden worden, bijvoorbeeld de gouden American Eagle wordt ook in een viertal verschillende gewichten aangeboden. Het is dus niet zo gek dat dit bij het Koala kopen ook tot de mogelijkheden behoord, u hoeft dan geen groot aantal munten aan te schaffen om een groter gewicht aan zilver te kopen. Dit kan u uiteindelijk ook aan bijkomende kosten schelen omdat er minder munten geslagen worden en er dus ook minder munten in een aparte verpakking gestopt hoeven te worden. Dat een zilver Koala in meerdere gewichten verkrijgbaar is zal u dus precies die mogelijkheden bieden die u ook gewend bent van het beleggen in goud. Iedere waarde zilver Koala heeft natuurlijk naast een ander gewicht aan zilver ook andere afmetingen. Naast de al genoemde Koala van 1 kilo 99,9 procent puur zilver is er ook een munt beschikbaar die een gewicht heeft van 10 ounce zilver. Ook door middel van deze zilver Koala zult u kunnen profiteren van alle voordelen die het beleggen in grotere hoeveelheden zilver u kan bieden. Uiteraard is er ook een uitvoering van 1 ounce beschikbaar zoals u die bij alle beleggingsmunten tegen zult komen. De halve ounce uitvoering is een beetje een vreemde eend in de bijt omdat dit voor zilveren munten een ongebruikelijk gewicht is. Toch was in het jaar 2007 toen door middel van de Koala zilver kopen mogelijk werd de overtuiging dat ook deze grootte gretig aftrek zou vinden.
In de praktijk bleek dit toch enigszins anders uit te pakken, het beleggen in zilver was vooral een manier van bestaande beleggers om traditionele vormen van beleggen om te zetten in edelmetaal beleggingen en daar was de halve ounce zilver Koala gewoon te klein voor. De grotere munten worden dan ook door beleggers veel vaker aangeschaft waarbij vooral de 1 kilo Koala een goed alternatief is voor het aanschaffen van 1 kilo zilverbaren.

Een zilver Koala kopen zal u in ieder geval een munt opleveren die voorzien is van buitengewoon mooie afbeeldingen. Op de voorzijde zult u een koalabeer afgebeeld zien staan waaraan de munt ook haar naam heeft te danken, ook zal hier het gewicht, het materiaal plus de puurheid, het jaar waarin de munt geslagen is en de naam van de munt staan vermeld. Door bij het Koala kopen de voorkant te bekijken weet u dus in één oogopslag waar u mee te maken hebt. De achterkant van de munten wordt opgesierd door een afbeelding van koningin Elizabeth van Engeland die natuurlijk ook de vorstin van Australië is en ook de muntwaarde kunt u hier vinden. Deze muntwaarde is natuurlijk veel lager dan de edelmetaal waarde zilver Koala munten hebben, het is dan ook een voorschrift waaraan de munten moeten voldoen om de status van wettig betaalmiddel te hebben. De afbeeldingen zijn voor iedere grootte zilver Koala munten gelijk maar wel zal natuurlijk het gewicht en de muntwaarde aangepast zijn. Al met al is de zilver Koala een uitstekende manier om te beleggen in zilver die zich van het beleggen in zilver American Eagle munten onderscheid doordat er vrijwel altijd een gewicht te vinden is die binnen uw budget past.