Zilver Kookaburra

De Australian Mint staat altijd garant voor het uitgeven van mooie munten waarop vaak een dier afgebeeld staat dat symbool staat voor Australië. In het geval van ze zilver Kookaburra is dat zeker het geval want de Kookaburra is de grootste van de Kingfisher familie en komt veel voor in de Australische Bush.

Veel belangrijker is het natuurlijk dat u door middel van de Kookaburra zilver aan kunt kopen net zoals dat met de zilver American Eagle het geval is. Het kopen van zilver zult u natuurlijk willen doen om daarmee te gaan beleggen waardoor u een mooie winst kunt maken. Zoals ook bij het beleggen in zilver American Eagle munten het geval is zult u door middel van het aankopen van een Kookaburra van zilver ook een mooie beleggingsportefeuille aan kunnen leggen. De ontwikkeling van uw beleggingsportefeuille is natuurlijk volledig afhankelijk van de ontwikkeling van de koers van zilver en daar hebt u totaal geen invloed op. Deze koers wordt immers vastgesteld op de internationale grondstoffenbeurs van New York en daar wordt gehandeld in zeer grote hoeveelheden zilver. Een zilver Kookaburra zal u echter wel een munt opleveren die van 99,9 procent puur zilver is gemaakt en dit is vergelijkbaar met het zilver dat u door middel van de zilver American Eagle kopen krijgt. Deze is van hetzelfde soort zilver gemaakt waar de meeste beleggingsmunten van gemaakt zijn, een uitzondering hierop is de Oostenrijkse zilver Philharmoniker die van 99,99 procent puur zilver gemaakt is en als een van de zuiverste op de markt geld. Een zilver Kookaburra kopen zal u echter geen minder waardevolle munt opleveren want het verschil van een honderdste procent wordt door vrijwel iedereen verwaarloosd.

De waarde zilver Kookaburra munten hangt natuurlijk af van het gewicht aan zilver dat de munten bevatten. Het Kookaburra programma bevat drie verschillende gewichten munten en biedt daarmee een mogelijkheid voor iedere belegger om te beleggen met een zo klein mogelijk aantal munten. Dit is natuurlijk niet perse nodig maar het maakt het allemaal wel zo overzichtelijk omdat u op een kleiner aantal munten moet letten. De kleinste munt uit het zilver Kookaburra programma is de uitvoering van een ounce die, begrijpelijk heel erg veel verkocht wordt als beleggingsmunt omdat de waarde één op één te vergelijken is met de koers van zilver. Daarnaast bestaat het programma uit de munt van 10 ounce en de grote jongen van 1 kilo. De Australian Mint heeft met uitzondering van de 1 ounce Kookaburra van zilver geen maximum aantallen geslagen munten vastgesteld. De 1 ounce versie heeft dit wel en daar zullen er maximaal 500.000 stuks van geslagen worden en de halve ounce munt is niet beschikbaar. Voor de Australian Mint is dit natuurlijk niet zo’n probleem omdat men de beleggers altijd op één van de andere zilveren munten kan wijzen. De zilver Kookaburra is immers slechts één van de drie bekende soorten Australische zilveren munten. De Australian Mint heeft het maken van beleggingsmunten serieus aangepakt en heef ter voor gezorgd dat u als belegger een ruime keuze hebt waarbij door middel van de Kookaburra zilver kopen slechts één mogelijkheid is.

In het programma van zilveren beleggingsmunten dat door de Australian Mint uitgegeven wordt neemt de zilver Kookaburra het grootste gedeelte voor haar rekening. Waarom de Australian Mint daarvoor heeft gekozen blijft onduidelijk en eigenlijk maakt dat ook niet zo heel erg veel uit. Het belangrijkste is dat u de mogelijkheid hebt om zo voordelig mogelijk in zilver te beleggen, daarbij kunt u dus kiezen voor de bekende munt van 1 ounce of meer beleggen door de 10 ounce exemplaren uit te kiezen. Een 1 kilo zilver Kookaburra kopen kunt u zien als alternatief voor het beleggen door middel van goudbaren dat, zoals u weet, vanwege de in rekening gebrachte BTW niet interessant is. Bij de aanschaf van zilveren munten betaald u immers alleen maar BTW over de marge die de dealer maakt en dat is altijd minder dan BTW betalen over de hele hoeveelheid zilver zoals dat bij zilverbaren dient te gebeuren. De waarde zilver Kookaburra hangt daarmee dus af van de marge die de dealer in rekening brengt. U krijgt er dan wel een hele mooie munt voor terug want de zilver Kookaburra is opgesierd door een afbeelding van de grootste Kingfisher soort die Australië rijk is aan de voorkant. Hierbij zal dan ook het materiaal dat voor de munt gebruikt is, de puurheid daarvan, het gewicht en het jaartal waarin de munt geslagen is vermeld worden. Op de andere kant zult u koningin Elizabeth van Engeland vinden die ook de koningin van Australië is en de muntwaarde. Het enige dat u na aankoop van de Kookaburra van zilver nog hoeft te doen is wachten tot de koers van zilver voldoende is gestegen om u een mooie beleggingswinst op te leveren. Als dat niet uw doel is dan kunt u met de Kookaburra zilver ook als Proof munt aanschaffen.