Zilver Lunar

Dat het beleggen in zilver natuurlijk voornamelijk om de waarde en nog belangrijker de waardestijging van het zilver gaat, mag duidelijk zijn. Toch wil het oog natuurlijk ook wat en als u dit kunt doen door middel van bijzonder mooie munten dan is dat mooi meegenomen. De zilver Lunar zal aan beide eisen ruimschoots kunnen voldoen want al een van de weinige beleggingsmunten krijgen deze munten ieder jaar een andere afbeelding.

Anders dan bij de zilver American Eagle zal de Lunar ieder jaar voorzien worden van een andere afbeelding. Dit komt omdat het thema van deze zilveren munten de Chinese jaartelling volgt en volgens deze jaartelling heeft ieder jaar een ander dier symbool staan. Volgens de Chinese kalender staan er twaalf dieren symbool waarbij ieder jaar een ander dier krijgt, deze dieren zijn de rat, de os, de tijger, het konijn, de draak, de slang, het paard, de geit, de aap, de haan, de hond en het varken. Ieder dier heeft zo haar eigen symboliek waar het natuurlijk bij de zilver Lunar niet om gaat maar die voor de Chinezen wel erg belangrijk is. Zo wilden veel Chinezen niet dat hun kindje in 2008 geboren zou worden omdat dat het jaar van de Rat was. Voor mensen die de zilver Lunar kopen wilden was dit echter geen belemmering en er worden ook in dat jaar weer nieuwe verkoop records gemaakt en gebroken. Door middel van de Lunar zilver beleggingen doen kan soms een beetje een ingewikkeld verhaal zijn als u het vergelijke met het beleggen in zilver American Eagle munten. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de Australian Mint de jaartallen door elkaar heeft gegooid en daarom in 2007 een aantal kunstgrepen uit moest halen om weer in lijn te komen met de Chinese kalender.

De zilver Lunar wordt sinds 1998 geslagen door de Australian Mint en volgt dus de dieren van de Chinese kalender. Doordat de serie dus eigenlijk in 2010 tot een einde zou komen in is 2007 besloten om een nieuwe serie uit te geven, de eerste serie heet daarom toepasselijk serie 1 en de tweede serie heer, hoe kan het ook anders, serie 2. Bij het beleggen in zilver Lunar munten moet u dus wel goed kijken naar welke serie u aangeboden wordt. Dit kunt u doen aan de hand van het dier dat op de munt afgebeeld staat en natuurlijk het jaartal. Door middel van de Lunar zilver kopen zal dus betekenen dat u ieder jaar een munt met een andere afbeelding in uw bezit zult krijgen en het is aan te raden u vooraf te verdiepen in het onderwerk als u uw aankopen ergens anders wilt doen dan bij een betrouwbare dealer. Het feit dat u op de hoogte moet zijn van de verschillende afbeeldingen die u van de zilver Lunar tegen kunt komen zult u ook moeten letten op de verschillende gewichten die beschikbaar zijn. Naast de gebruikelijke uitvoering van 1 ounce kunt u de Lunar ook tegen komen in een halver ounce uitvoering en de 2 ounce, 5 ounce, 10 ounce, 1 kilo en in zeer beperkte oplage ook de 10 kilo uitvoering.

Door middel van de Lunar zilver aankopen zal u een munt opleveren die geslagen is van 99,9 procent puur zilver. Op de voorkant is zoals gezegd één van de twaalf dieren van de Chinese kalender afgebeeld en waar zoals eerder gesteld bijna niemand graag in het jaar van de rat een kindje wilde krijgen is het jaar 20012 die van de draak en dat zijn zeer positieve eigenschappen die daar symbool voor staan. De zilver Lunar laat daarnaast ook aan de voorkant het Chinese karakter van het jaar in kwestie zien en de uitdrukking van het jaar van de draak in het geval van 2012. Het mag duidelijk zijn dat het weergeven van een dier dat met een specifiek jaar verbonden is de munten natuurlijk wel goed te herkennen maakt. Hiervan kunt u dus gebruik maken bij het aankopen van de wat oudere munten, als u bij een officiële dealer uw aankopen doet dat zult u vrijwel altijd een nieuwe zilver Lunar kopen. De Australian Mint stelt vrijwel geen beperkingen aan het aantal munten dat geslagen wordt, van de 10 kilo munt zullen er echter slechts 500 op bestelling gemaakt worden. Als u door middel van de 1 ounce Lunar zilver kopen wil dan zult u een munt van een oplage van maximaal driehonderd duizend stuks krijgen. Het beleggen in zilver Lunar munten zal u de mogelijkheid bieden om een hele mooie winst te behalen uit uw belegging. Natuurlijk is de winst die u kunt behalen volledig afhankelijk van de ontwikkeling van de koers van zilver en daar hebt u geen invloed op. In ieder geval zult u in de tussentijd een buitengewoon mooie verzameling zilver Lunar munten hebben waar u met plezier nar kunt kijken.