Zilver Maple Leaf

Dat munten een goede manier zijn om als particulier in zilver te gaan beleggen blijkt uit het feit dat u in verhouding minder BTW betaald. Dit is ook het geval als u belegd door middel van de zilver Maple Leaf en ook al zult u wel een iets hogere prijs voor het zilver zelf betalen, de lagere BTW maakt deze manier van beleggen toch een stuk interessanter.

Door middel van de Maple Leaf zilver beleggingen aankopen zal u dezelfde voordelen opleveren aan bij de aanschaf van de zilver American Eagle. Het verschil dat de door de Canadian Mint geslagen Maple Leaf van 99,99 procent puur zilver is gemaakt en de American Eagle van 99,9 procent puur zilver doet hier vrijwel niets aan af. De meeste beleggers zullen hier gewoon overheen kijken en een kleine groep beleggers zal zich hier aan storen. Voor deze laatste groep is dan een Maple Leaf kopen een betere optie als kunnen deze beleggers ook kiezen voor andere 99,99 procent pure munten zoals de zilver Philharmoniker. Ten opzichte van de Philharmoniker heet een zilver Maple Leaf, net als u bij een zilver American Eagle kopen zult hebben, een nadeel. Dit nadeel manifesteert zich in het feit dat deze munten vanuit Noord Amerika naar Nederland gebracht moeten worden en daar zitten kosten aan verbonden. Deze kosten zijn echter geen aanleiding om af te zien van een zilver Maple Leaf kopen omdat de winsten die u door middel van het beleggen in zilver kunt behalen deze hogere kosten ruimschoots goed kunnen maken. Toch is het iets om rekening mee te houden en dat een eventueel prijsverschil zal kunnen verklaren.

Vaak echter zal het feit dat voor de Maple Leaf zilver wordt gebruikt dat in Canada gewonnen is een voordeel op leveren, het feit dat voor het slaan van de Philharmoniker zilver voor ingekocht moet worden poetst het prijsverschil dan vaak helemaal weg. Omdat de waarde zilver American Eagle op een soortgelijke wijze wordt bepaald zult u de Canadese zilver Maple Leaf vaak voor een soortgelijke prijs aantreffen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het beleggen in Maple Leaf munten een uitstekende manier van het beleggen in zilver is. Ook al is de zilveren versie van deze Canadese beleggingsmunten pas veel later uitgebracht, het is nog altijd een van de meer succesvolle munten uit het Maple Leaf programma. Van origine betekende een Maple Leaf kopen dat u in het bezit zou komen van een gouden munt, dit was mogelijk vanaf 1979 en de munt werd geslagen om het marktaandeel van de Zuid Afrikaanse Krugerrand over te nemen, deze was slechte beperkt beschikbaar vanwege de economische boycot tegen het apartheidsregime. De zilver Maple Leaf werd pas in 1988 uitgegeven omdat de Canadian Mint door had dat de het beleggen in zilver American Eagle munten snel aan populariteit aan het winnen was. Om ook van de gekweekte interesse in het beleggen in zilver te kunnen profiteren werd nagedacht over een eigen zilveren munt en uiteindelijk werd de oplossing binnen het bestaande Maple Leaf programma gevonden, waarna de zilver Maple Leaf kopen tot de mogelijkheden behoorde.

De uitbreiding van het bestaande gouden Maple Leaf programma met een zilveren versie bleek een succes te zijn. De zilver Maple Leaf vond snel haar weg naar de beleggers en de aantallen geslagen munten liegen er niet om. Toch is Canada een land met minder inwoners, Amerika heeft er ruim negen maal zoveel en dan zou u denken dat er in Canada ook veel minder munten verkocht zouden moeten worden. Niets is minder waar, het Canadese zilver Maple Leaf werd in 2010 bijna achttien miljoen maal geslagen terwijl van de American Eagle er ruim veertig miljoen exemplaren de American Mint verlieten. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat het Maple Leaf programma altijd al enorm populair geweest is en omdat het een net iets puurdere zilveren munt is. De aanschaf van een zilver Maple Leaf is dan ook een uitstekende manier om een mooie winst te behalen met het beleggen in zilver. Het feit dat de munten vrijwel dezelfde afbeelding hebben waarbij de voorkant gesierd wordt door het nationale symbool van Canada en de achterkant door koningin Elizabeth de tweede van Engeland, maakt de munten bij het Maple Leaf kopen goed herkenbaar. Uiteraard zal dit bij het verkopen niet anders zijn en zult u er ook altijd een eerlijke prijs voor terug krijgen, daarom is door middel van een Maple Leaf zilver kopen ook zo’n uitstekende belegging die door steeds meer mensen gekozen wordt.