Zilver Philharmoniker

Het beleggen in zilver door middel van munten kunt u op veel manieren doen omdat veel landen zilver Bullion munten uitgeven. De Zilver Philharmoniker is daar een goed voorbeeld van en hoewel die niet een van de oudste zilveren munten is, mag het zich wel een van de populairdere munten noemen.

Net als de zilver American Eagle zult u door midden van de Philharmoniker zilver munten kopen zie een gewicht hebben van 1 ounce. Een verschil hierbij is wel dat een zilver American Eagle kopen u een munt op zal leveren die geslagen is van 99,9 procent puur zilver terwijl de Oostenrijkse Munt 99,99 procent puur zilver gebruikt. Dit zal voor menigeen een onbeduidend verschil zijn maar voor sommige mensen kan dit soms een groot verschil zijn. Net als bij het beleggen in zilver American Eagle munten gebruikelijk is, is ook de zilver Philharmoniker munt bedoeld om het mogelijk te maken om het beleggen in edelmetaal voor iedereen mogelijk te maken. Er worden hiervoor grote aantallen munten geslagen die door de Munt zelf en via talloze verkoop kanalen aangeboden worden. Toch zal het verschil in de zuiverheid van het gebruikte materiaal de waarde van de zilver Philharmoniker niet laten verschillen van de waarde zilver American Eagle. In de wondere wereld van het beleggen in zilveren munten wordt het minimale verschil in zuiverheid snel vergeten en gaat het er vooral om wat de beleggingswaarde van de munten is. Een zilver Philharmoniker kopen wordt daarom als een even goede manier van beleggen gezien als het beleggen in iedere andere zilveren munt, of dit nu de American Eagle is of de zilver Maple Leaf.

Het gaat er dus puur om welke hoeveelheid zilver u in uw bezit krijgt en vooral hoeveel extra kosten u daarbij moet betalen. In het geval van de zilver Philharmoniker is het duidelijk, alle munten hebben een gewicht van 1 ounce en dit zult u ook zien bij de meeste andere zilveren munten. Alleen de Australische munten zullen veelal ook in andere gewichten te verkrijgen zijn waarbij zelfs een zilver Kookaburra van 1 kilo te verkrijgen is. Het feit dat de Philharmoniker munt alleen in één gewicht te verkrijgen is heeft vooral te maken met de extra kosten die in rekening gebracht moeten worden. De waarde van het zilver van kleinere exemplaren zou niet op wegen tegen de extra kosten als deze kosten te hoog op zouden lopen, u zult dit bij meerdere zilveren munten zien. Deze extra kosten die u betaald als u door middel van de Philharmoniker zilver koopt hebben te maken met de kosten die gemaakt worden om de munt aan u aan te kunnen bieden. Dit is eigenlijk een verzamelpost van kosten die de handelaar zelf maakt en vooral de kosten die de handelaar zelf ook af moet dragen. Denkt u hierbij aan de kosten die gemaakt zijn om een zilver Philharmoniker naar Nederland toe te krijgen. Uiteraard zal het transport van een groot aantal edelmetaal munten met een beveiligd transport moeten gebeuren en daar zitten kosten aan verbonden. Alle afnemers van een zilver Philharmoniker munt zullen een deel van deze kosten voor kun rekening nemen.

U begrijpt wel dat de kosten voor het naar Nederland halen van een zilver Philharmoniker een stuk lager zijn dan de kosten die met het transport van een Australische zilver Lunar gemoeid zijn. Vandaar ook dat in Europa, waar dit transport relatief goedkoop is, de Oostenrijkse beleggingsmunten daarom vaan een voordelige keuze zijn. Ook al is de zilver Philharmoniker munt van zilver nog pas slechts sinds 2008 verkrijgbaar, toch is het nu al een van de populairdere zilveren beleggingsmunten. In de eerste drie jaar van het bestaan van deze munt werden er maar liefst eenenveertig miljoen exemplaren van geslagen. Dit staat natuurlijk nog steeds in schril contrast tot de veertig miljoen exemplaren die in 2011 van de American Eagle geslagen werden maar die werd dan ook door heel Noord Amerika verkocht. Een zilver Philharmoniker kopen zal u een goede kans geven op het halen van een mooie winst uit het beleggen in zilver. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van het verloop van de koers van zilver maar het is goed mogelijk. In ieder geval hebt u tot de tijd van het verkopen is aangebroken een buitengewoon mooie zilver Philharmoniker in uw bezit. Deze munt zal dezelfde afbeelding laten zien als de gouden Philharmoniker munt. De munt en de weergegeven afbeelding zijn ontworpen ter ere van het wereldberoemde filharmonisch orkest plus bijbehorende muziekschool van Wenen. U kunt dus een buitengewoon mooie winst behalen met een buitengewoon mooie munt.